top of page

Moet je lenig zijn om te kickboksen?

Bijgewerkt op: 20 dec. 2023


Sporter die trainer Juul van Juist Juul een low kick geeft tijdens een groepsles kickboksen

Een veelvoorkomende vraag die we bij Juist Juul in Breda horen is: "Moet ik lenig zijn om te kunnen kickboksen?" Het simpele antwoord is nee, maar laten we dieper ingaan op waarom lenigheid niet de doorslaggevende factor is bij kickboksen en hoe wij bij Juist Juul iedereen kunnen helpen, ongeacht hun huidige flexibiliteit.


Lenigheid bij kickboksen:

Het is een misvatting dat je extreem lenig moet zijn om te starten met kickboksen. Kickboksen is een sport waarbij techniek, kracht, snelheid, en tactiek een grotere rol spelen dan pure lenigheid. Natuurlijk, een zekere mate van flexibiliteit helpt, vooral bij het uitvoeren van hoge trappen, maar dit is iets dat je kunt ontwikkelen naarmate je traint.


Trainen bij Juist Juul:

Bij Juist Juul focussen we op het geleidelijk opbouwen van zowel kracht als flexibiliteit. Onze trainingen zijn ontworpen om jou op een veilige en effectieve manier kennis te laten maken met kickboksen. Of je nu begint met een basisflexibiliteit of niet, onze instructeurs passen de oefeningen aan jouw niveau aan.


Voordelen van kickboksen:

Kickboksen bij Juist Juul is niet alleen een geweldige manier om fitter te worden, maar het helpt ook om je natuurlijke lenigheid te verbeteren. Regelmatige training vergroot je flexibiliteit, versterkt je spieren en verbetert je algehele lichamelijke conditie.


Iedereen is welkom:

Wij geloven dat kickboksen voor iedereen is. Ongeacht je leeftijd, geslacht of fysieke conditie, bij Juist Juul ben je welkom om te trainen en jezelf te verbeteren. Onze community in Breda is een ondersteunende omgeving waarin iedereen elkaar helpt groeien.


Conclusie:

Dus, moet je lenig zijn om te kickboksen? Bij Juist Juul zeggen we: begin waar je nu bent en werk van daaruit verder. Kickboksen is een reis van persoonlijke groei en lichamelijke ontwikkeling. Kom langs en ontdek zelf hoe kickboksen je niet alleen fitter, maar ook leniger kan maken!
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page